Pedicure

Professionele verzorging van uw voeten

Uiterlijke verzorging is voor iedereen erg belangrijk.
De voeten worden hierbij helaas vaak vergeten. Het blijkt dat nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten laten verzorgen terwijl dit deel van het lichaam toch erg zwaar wordt belast!

Pas als de nagels pijnlijk zijn, eelt branderig aanvoelt of een likdoorn lelijk steekt, voelen we onze voeten. Met een regelmatige verzorging van uw voeten zijn eventuele problemen te voorkomen.
Het is daarom ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Pijnlijke voeten kunt u makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet.

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
Een ProVoet pedicure is vaak te herkennen aan het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en/of website.

De inhoud van een pedicure behandeling
Voor een optimale hygiëne worden de voeten gedesinfecteerd en bekijkt de pedicure nauwkeurig de huid en de nagels van de voeten. Hieruit kan worden vastgesteld wat de problemen en bestaande klachten zijn.
De nagels worden zorgvuldig geknipt, wat erg belangrijk is en veel problemen kan voorkomen.
Het overtollige eelt wordt verwijderd. Eventuele likdoorns en kloven worden behandeld. Eventuele kalknagels worden dunner gefreesd. De nagels en nagelriemen worden behandeld, verzorgd en schoongemaakt en tot slot krijgt u een korte voetmassage met een heerlijk verzorgende voetencrème.
Uw voeten voelen weer aan als nieuw!

Pro Voet